Vlad Morar s-a transferat la Petrolul Ploieşti

Fostul patron al Universităţii Cluj, Florian Walter, a renunţat la Universitatea Cluj în această vară, devenind patronul unei alte echipe din Liga I, Petrolul Ploieşti. Fostul oficial al Universităţii a luat cu el şi o serie de jucători, alături de numele importante ca Bornescu, Adrian Cristea, Galamaz, Achim, Grecu, Hoban sau Marinescu fiind transferat în această vară la Petrolul şi fotbalistul originar din Crişeni, Vlad Morar. Atacantul care a început activitatea la Viitorul Zalău a fost introdus de antrenorul Mircea Rednic în câteva meciuri amicale, reuşid să şi marcheze în partida cu Progresul Cernica.

Petrolul se află în aceste zile în Austria, unde efectuează al doilea stagiu de pregătire, însă Vlad Morar a fost trimis acasă pentru o perioadă scurtă de timp, din cauza unei accidentări suferite la finalul amicalului cu Progresul Cernica. „A avut un atac din spate, iar el a efectuat o mişcare bruscă pentru a scăpa de acel contact, moment în care a suferit o accidentare la menisc. Acum este acasă, pentru a efectua fizioterapie, dar în câteva zile va pleca din nou la Ploieşti”, a afirmat Călin Morar, tatăl jucătorului, care a precizat că în decizia pe care fiul său a luat-o a contat mult şi faptul că Mircea Rednic a preluat în această vară banca tehnică a „lupilor galbeni”. „A plecat la Ploieşti pentru că aşa a fost conjunctura. Toată lumea iubeşte Universitatea Cluj până când este vorba de bani. Domnul Walter a luat cu dânsul la Petrolul un lot valoros de jucători, iar în aceste condiţii, Vlad nu putea refuza oferta făcută. Suntem mulţumiţi atât de condiţiile de la Ploieşti, cât şi de valoarea contractului. Pentru Vlad este un avantaj şi faptul că este la 60 de kilometri de Bucureşti, unde se reunesc loturile naţionale. În alegerea făcută a contat mult şi faptul că domnul Mircea Rednic a preluat funcţia de antrenor. Dacă era un alt antrenor, care nu este adeptul jucătorilor tineri, probabil nu făceam această alegere”, a conchis tatăl fotbalistului.
Foarte probabil, Vlad Morar nu va fi apt pentru prima etapă din noul sezon al Ligii I, însă antrenorul Mircea Rednic speră să-l poată avea la dispoziţie în runda a doua, când Petrolul va întâlni FC Vaslui.
Rubrică realizată de Marius Morar

Leave a Comment